FAQ CORONA

Update 16 augustus 2020:

Infomatie CBR:        Pas terug uit een code-oranjegebied?
Dan geen examen, cursus, toets of rijtest Kandidaten, klanten en opleiders die pas (korter dan 2 weken) terug zijn uit gebied dat code oranje heeft, verzoekt het CBR met klem om niet naar een CBR-locatie te komen. Voor kandidaten die dat vooraf laten weten, stelt het CBR het examen uit. In het belang van ons allemaal hoopt CBR het hen hiermee gemakkelijker te maken. Ook vragen ze opleiders die pas zijn teruggekomen uit een code oranjegebied nadrukkelijk om niet naar het CBR te komen. Helaas moeten ze het examen of toets dan uitstellen.

Uiteraard geldt dit ook voor deelnemers aan een cursus van het CBR, ook hen vragen we met klem om niet naar het CBR te komen als zij onlangs in een code oranjegebied zijn geweest. Neem contact op met CBR klantenservice om de cursus te verplaatsen.

Vanaf maandag 17 augustus 2020 vragen ze iedere bezoeker van een CBR-locatie ook of hij onlangs in een code oranje gebied is geweest.

RIjschool Happy Wheels:     Pas terug uit een code-oranjegebied?

Houdt rekening met de 3 weken regel. Geen rijles, geen examen (toetsen etc). Annuleer dus tijdig je rijles, toetsen examen etc. Dit om verspreiding en lockdown rijschool tegen te gaan. HIer bij dan ook het dringende verzoek om bij ziekte (tijdig) telefonisch af te melden. Wij rekenen hierbij op eigen verantwoordingsgevoel van elk van de leerlingen.

Annuleren van een examen
Om de drempel zo laag mogelijk te houden, maakt het CBR het de kandidaat en opleider zo gemakkelijk mogelijk om een examen in verband met corona uit te stellen. Alleen kandidaten zelf kunnen hun examen annuleren of verplaatsen als zij coronaklachten hebben of als zij uit een code oranjegebied komen. Dat kan alleen als de examendatum niet verder dan drie weken later is (1 week voor test en uitslag + twee weken voor de quarantaine). Daarvoor nemen examenkandidaten contact op met de klantenservice. Het CBR neemt vervolgens contact op met de rijschool voor verdere afstemming.

 

Update 13 mei 2020:

 Theorie examen die verlopen:

A.     Verloopt VOOR 1/6’20:                       wordt verlengd tot 1/12’20

B.     Verloopt TUSSEN 1/6'20 en 1/10'20:   wordt verlengd tot 1/4'21

C.     Verloopt NA 1/10’20:                         wordt NIET verlengd.

 

Praktijk examen boeken:

A.     Praktijk examen voor 21/4’20 zijn uitgesteld en kunnen worden geboekt v.a. 13/5’20.

B.     Praktijk examen na 21/4’20 zijn geannuleerd en kunnen pas geboekt worden als de uitgestelde examens zijn geboekt. Dit kan nog een paar weken duren volgens het CBR.

 

Update 13 mei 2020:

11/5 de rijlessen starten weer.
11/5 theorie examens kunnen weer geboekt worden.
13/5 CBR start met afname theorie examens. 
13/5 praktijk examens (die voor 21/4'20 waren gepland) kunnen weer opnieuw geboekt worden.
18/5 CBR start met afname praktijk examens B, rijtesten.
 

Voorwaarden CBR bij theorie & praktijk examens:

  • max 15 min vooraf aanwezig zijn
  • alleen examenkandidaat mag naar binnen, anderen moeten buiten wachten.
  • theorie examens boeken is voor iedere rijschool beperkt. Er is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar voor iedere rijschool. Bij ziekteverschijnselen ben je niet welkom
  • indien je certificaat verloopt voor 1 juni dan blijft deze geldig tot 1/12’20
  • wachttijden examens zijn nog niet bekend.
  • informatie over boeken praktijkexamens is nog niet bekend. Daar kan ik dus niet niets over melden. Wel is al bekend dat uitgestelde examens voorrang krijgen.

Update 9 mei 2020: Voorwaarden Rijschool Happy Wheels bij rijlessen:

Vragen vooraf: (buiten de auto)

(1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad? 
(2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten.


1.     Ik (John) dient voorafgaand aan elke les deze vragen te stellen aan de leerling. Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.

2.     Tijdens de les is de airco en luchtventilatie zoveel mogelijk uit houden en blijven ramen zoveel mogelijk gesloten om luchtcirculatie tegen te gaan.

3.     Voorafgaand en tussen elke rijles wordt het voertuig schoongemaakt en gelucht.

4.     Mondkapjes zullen verplicht zijn tijdens de rijles. Dus opzetten en afdoen buiten de lesauto. Het gehele lesuur (van huis tot huis, voorin en achterin in de lesauto) dient deze op te blijven. 

5.     Er zal 1 wasbaar mondkapje verstrekt worden aan iedere leerling. Deze dient de leerling zelf te wassen (ivm hygiene) op 60graden en iedere rijles weer mee te nemen. Je mag ook je eigen mondkapje gebruiken. Geen mondkapje > geen rijles.

6.     Voorafgaand aan de rijles dien je buiten de lesauto de handen met handgel/zeep te desinfecteren. 

7.     Bij ziekte zoals hierboven beschreven en anderen symptomen graag vroegtijdig afmelden (dan ben je de rijles niet kwijt). 

8.     De roosters kunnen voor uiterlijk zaterdagochtend 9:00 uur gemaild worden zodat er zaterdag een planning gemaakt kan worden en gemaild.

9.     Doordat alle praktijkexamens niet door zijn gegaan krijgen de examenkandidaten voorrang met lessen zodra er weer een examen is gepland. Dit kan dus inhouden dat niet alle leerlingen wekelijks kunnen lessen.