FAQ CORONA

geüpdatet 28-11-2021:

 

Overheidsbeperkingen:

  1. Geen rijles na 17:00 's-avonds (niet essentieel beroep)
  2. Mondkapjes dragen verplicht tijdens rijles/examen etc.
  3. Handen desinfecteren vooraf de rijles/examen etc.
  4. Bij positieve besmetting dan in quarantaine.

 

Verdere uitleg zie hieronder!

2: Mondkapjes weer verplicht tijdens RIJLES m.i.v. 6 november 2021.

M.i.v. 6 november 2021 is het dragen van een mondkapje weer verplicht door de overheid voor contactberoepen en dus ook voor rijles. Dit voor veiligheid vanwege de gezondheid maar ook voor de voorbereiding op het praktijkexamen. 

Het mondkapje wordt voorafgaand aan de rijles verstrekt door de instructeur.

 

2: Mondkapjes blijven verplicht bij het CBR (tijdens examens, tijdens rijles keuze aan instructeur).
Het CBR stelt het dragen van een mondkapje nog verplicht tijdens rij-examens. Omdat er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden in gesloten voertuigen, wil het CBR niet meegaan met de versoepelingen die per 26 juni ingaan. Ook tijdens de rijles wordt het dragen van een mondkapje nog aangeraden, maar het is niet verplicht. De keuze hiervoor ligt bij de opleider. 


Een kandidaat die een examen of toets aflegt bij het CBR wordt geacht een mondkapje te dragen, omdat er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden in een gesloten voertuig. “We hopen dat alle maatregelen snel vervallen en we weer teruggaan naar het normaal. Maar zolang dit nog niet het geval is, verplichten we de mondkapjes”, vertelt de woordvoerder van het CBR. Het examencentrum stelt mondkapjes ter beschikking.

 

4: Geen rijles / contact: 

Houdt rekening met de quarantaine na een positieve Corona/GGD test.

Geen rijles, geen examen (toetsen etc) vanaf het moment dat je ziektesymptomen vertoont (of vermoeden dat je corona hebt). Annuleer dus tijdig je rijles, toetsen examen etc. Dit om verspreiding en lockdown rijschool tegen te gaan. Hierbij dan ook het dringende verzoek om bij ziekte (tijdig) telefonisch af te melden. Wij rekenen hierbij op eigen verantwoordingsgevoel van elk van de leerlingen.

 Tevens geldt vanuit de rijschool dat je geen rijles hebt indien je ziekteverschijnselen hebt ongeacht of het te maken heeft met Corona.